fbpx

Glas schade repareren

Is het glas van jouw telefoon of tablet gebarsten? Geen probleem! Wij repareren het graag voor je.

Wist je dat elk scherm uit 3 lagen bestaat?
De eerste laag is het glas en is puur bedoeld als bescherming van de andere lagen. Er wordt voor glas gekozen omdat dit kras en slijtvaster is dan bijvoorbeeld kunststof. Denk maar eens terug aan je Nokia van vroeger. Het plastic schermpje werd dof, was gevoelig voor krassen en kon zelfs verkleuren. Met glas heb je hier allemaal veel minder of geen last van. Verder is glas een goede geleider van warmte en energie. Iets dat zeker bij smartphones met een touchscreen erg belangrijk is.
De tweede laag is het touchscreen. Door de geleiding van het glas voelt het touchscreen waar je drukt.
De derde laag, het beeldscherm, geeft de afbeeldingen weer zodat je weet waar je moet drukken om een bepaalde app te openen of om iets te typen. Een beeldscherm kan een LCD of een OLED scherm zijn. Dit is afhankelijk van het toestel.

Hoe de reparatie van het glas verloopt is erg afhankelijk van het type telefoon dat je hebt. De manier waarop de telefoon open kan zegt veel over de moeilijkheidsgraad en duur van deze reparatie, maar ook het type glas dat is gebruikt.

Duurdere smartphones en tablets hebben een gelamineerd scherm. Dat betekent dat het glas en het onderliggende scherm (touchscreen) 1 geheel zijn. Een voorbeeld van een telefoon met gelamineerd glas is de iPhone 8. De iPad Air 2 heeft dit ook.

Het vervangen van een gelamineerd scherm is ingewikkelder en daarmee ook veel duurder dan het vervangen van een los scherm. Dit is ook de reden waarom we aan scholen adviseren een iPad Air 1 aan te schaffen voor de leerlingen in plaats van de Air 2. De reparaties van het eerste model zijn veel makkelijker en daarmee ook veel goedkoper.

Bron Touchfix

KvK nummer : 69077134 | BTW nummer : NL144115475B04 | Bank : ING NL28 INGB 0007 6800 73 | Repair Service NL
Algemene voorwaarden-Privacy Policy-Disclaimer - © 2016 Repair Service NL All rights reserved.
Bel nu!