fbpx

Een batterij of accu vervangen

Net als bij een schermreparatie, hangt het bij het vervangen van de batterij af van hoe de telefoon of tablet open kan om te bepalen hoe lang we er mee bezig zijn en hoeveel het gaat kosten.

In dit geval is het handiger als de telefoon aan de achterzijde open kan. Bij een kliksysteem komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat er ook nog haakjes tussen de buitenzijde van het toestel en het binnenwerk zitten, om alles extra te beschermen. Om de haakjes los te krijgen heb je professioneel gereedschap nodig. Is het alleen klikken? Dan kun je de batterij in principe ook zelf vervangen.

Omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van geïntegreerde accu’s, wordt het wel steeds lastiger om het zelf te doen. Onze specialisten worden regelmatig bijgeschoold en weten precies wat ze bij welk toestel moeten doen. Zo is jouw smartphone of tablet dus altijd in goede handen.

Naast de vier manieren waarop een telefoon open kan, zijn er ook nog twee manieren waarop de binnenkant is ingedeeld.
Bij de eerste optie zit de printplaat – het besturingsgedeelte van de telefoon of tablet, de ‘computer’ zogezegd – bovenaan en onderaan de telefoon en worden met elkaar verbonden door kabels. De accu of batterij bevindt zich dan tussen de printplaten in het midden van het toestel.

Bij de tweede optie heeft de printplaat een hoekige C-vorm met soms een afkoppelbare onderkant. De accu heeft een langwerpige vorm en zit in de opening van de C.

De accu kan zowel aan de linker- als de rechterzijde van de telefoon zitten. iPhone maakt bijvoorbeeld gebruik van de C-vormige printplaten.

Wanneer jouw telefoon dicht zit door middel van een verlijmd scherm, kan het zijn dat dit scherm stuk gaat tijdens het vervangen van de batterij.

Mits we de juiste kennis van het model in huis hebben, kunnen we ook de batterijen en accu’s van laptops en muziekspelers vervangen. Neem contact met ons op als je hier meer over wilt weten.

We nemen voor elke reparatie uitgebreid de tijd, vooral om er echt zeker van te zijn dat de telefoon of tablet het echt weer doet en niet alsnog uitvalt of kuren heeft. Met onze industriële apparatuur, op microscopisch niveau zelfs, kun je rekenen op de beste service tegen de beste tarieven.

Bron Touchfix

KvK nummer : 69077134 | BTW nummer : NL144115475B04 | Bank : ING NL28 INGB 0007 6800 73 | Repair Service NL
Algemene voorwaarden-Privacy Policy-Disclaimer - © 2016 Repair Service NL All rights reserved.
Bel nu!